Serve Jaminon

Weer op eigen benen staan

Op mijn 16e heb ik een hersenbloeding gehad. Mijn leven stortte in. Ik moest alles opnieuw leren.

Nu een aantal jaren later kan en wil ik op mijn eigen benen staan een leven zonder grenzen. Zelf de dingen en initiatieven in handen hebben, gehandicapt of niet. Ook ik ben een persoon met wensen, behoeften en dromen.
Ik wil de regie over mijn eigen leven hebben en houden.

HCCL geeft mij volop de mogelijkheid om de regie over mijn leven te nemen.

Roger Dacier

Toch ten volle genieten en leven

Mijn aangeboren handicap (spina bifida aperta) beperkt mij niet om ten volle genieten en te leven! Doorzettingsvermogen is een 2e natuur geworden.

Problemen die ik dagelijks tegenkom kan ik hierdoor beter handelen en overbruggen. Het geeft mij kracht om voor dingen te staan en voor mezelf te gaan. Ik verleg hierdoor grenzen. Mijn beperking zie en ervaar ik als een situatie die ik op deze wijze kan inzetten om verschil te maken.

In mijn dagelijks functioneren ervaar ik regelmatig obstakels en problemen om deel te nemen aan activiteiten die een ieder graag wilt doen. Alledaagse dingen zoals kopen in een winkel,eten in een restaurant, reizen met bus of trein, een dagje weg etc. etc., kunnen dan gemakkelijk een dilemma zijn. Dit is jammer. Graag draag ik mijn steentje bij om dit soort situaties te verbeteren of zelfs helemaal te vermijden.

Het initiatief van HCCL om behoeftes van mensen met een beperking en faciliteiten op elkaar af te stemmen vind ik zeer mooi! Het brengt mensen door o.a. een stukje bewustwording gemakkelijker en efficiënter bij elkaar. Daarmee geeft het ook een toegevoegde waarde voor alle betrokkenen.

John Franken

Grondlegger van HCCL

John Franken was gehuwd met Annet en vader van zoon Kevin. Op donderdag 8 december 1988 is hij tijdens een training minitrampoline springen dwarslaesiepatiënt geworden. Na vierentwintig jaar op Nederlands hoogste niveau te hebben gesport kwam er een abrupt einde aan een onvergetelijke reeks van winnen. Ook met een hoge dwarslaesie ging John niet bij de pakken neerzitten.

John zette een stichting op voor het belang van mensen met een handicap (eerst vooral voor patiënten met een dwarslaesie) met als doel het activeren van onderzoek naar genezing van dwarsleasie.

Veel mensen ondersteunden John. Vooral door zijn kracht, inzet en overtuiging vond hij altijd mensen die met hem samenwerkten om het doel te bereiken.
De stichting van John is opgegaan in de Stichting HumanCare Community Limburg (HCCL). John is overleden op 13 december 2010. Dat was voor ieder een grote klap. Niet zijn dwarslaesie maar een fatale hartstilstand maakte een eind aan John’s leven.

Een week voor zijn dood heeft John ‘zijn droom’ (hij noemde dit zijn kindje) doorgegeven aan André Hensgens, voorzitter van stichting HCCL. HCCL gaat verder om ‘de droom van John’ te verwezenlijken...

CONTACT

• contactgegevens

kantooradres:
Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen

+31(0)6 51 36 99 86

info@hccl.eu

• stel een vraag